Päiväkotityyliä kotiin

Julkaistu 11. marraskuuta 2022 klo 13.50

Varmasti monessa lapsiperheessä tuttu ongelma: Lasten ulkovaatteet ja kengät hujan hajan eteisen lattialla! Meidän eteisessä näytti monesti ulkoilun jälkeen siltä, kuin pyörremyrsky olis käynyt heittämässä kaikki lasten ulkovaatteet keskelle lattiaa tallottaviksi ja kengät saattoi monesti löytyä olohuoneen matolta. Sitten yhtenä aamuna meidän ihanan päiväkodin eteisessä lamppu syttyi! Halusin meille yhtä järjestelmällisen eteisen!

Selailin hieman pinterestiä ja sain sieltä idean näistä billy-hyllyistä meidänkin eteiseen, koska sille olisi juurikin sopiva kolo syvennyksessä.

Näin syntyi päiväkotityyliä kotiin Billy-hyllyillä

Tälläisen kokonaisuuden sain sitten aikaiseksi diy-meiningillä yhdistelemällä ikean kalusteita.

Alaosa on Ikean 4-lokeroinen Kallax-hylly, jonka mies lyhensi sopivaksi ja sen päällä on kolme Ikean Billy-hyllyä. Kallax-hyllystä sai hyvän penkin jossa lapset voi istua pukemassa kenkiä ja molemmat sai siihen oman laatikon kengille. Lyhennyksen takia toiseen reunaan jäi kapeampi väli, johon mahtuu hyvin lasten päiväkotikansiot ja eväsretkireput.

Naulakoiksi valikoitui lasten toiveesta ikean Bästis -"koiranpylly" koukut Billy-hyllyjen sivuille. Laitettiin koukkuja vähän erikorkeuksille, että saa haarit ja housut hieman korkeammalle kuin takit. Tumput, pipot ja aurinkolasit sai oman laatikon Billy-hyllyn alaosaan, että lapset ylettyvät laittamaan ne itse paikoilleen.

Nyt kun tää on ollut meillä käytössä muutaman kuukauden, niin on ollu tosi ihana huomata, että tytöt oikeasti ITSE laittaa tavaransa paikoilleen rutiinilla, jopa meidän nuorempi, 2-vuotias on sitä mieltä, ettei häntä saa edes auttaa.

Tämä kokonaisuus hommattu juuri ennen tuulimunaa, siitä johtuen yksi lokero tällä hetkellä tyhjillään.

Laatikoiksi valikoitui Ikean Skubb ja sockerbit -koreja, koska ne mahtui hyvin Billy -hyllyyn ja on kevyitä ja helppoja lasten käsitellä. Lisäksi ylähyllyillä on Dröna laatikot kuravaatteille, joita ei käytetä päivittäin ja alahaalla käytössä oleville kengille. Mietin ensin että mitenköhän kengät menestyy laatikkossa sekaisin, kun ovat monesti märkiä ja kuraisia, mutta ollaan kaikista kuraisimmat ja märimmät jätetty hetkeksi laatikon eteen lattialle kuivahtamaan ja laitettu vasta sitten laatikkoon. On oikeastaan ollut hyvä ratkaisu, koska nyt kengistä variseva hiekka ei ole lattialla ja kulkeudu koko kämppään, vaan helposti joko kaadettavissa pois laatikon pohjalta tai joskus olen imurillakin laatikot putsannut.

Ja en siis väitä, että tähän kokonaisuuteen mahtuisi meidän molempien tyttöjen kaikki ulkoiluvaatteet ja asusteet, juu ei!! Niitä on kyllä vielä eteisin liukuovikaapissa henkarissa ja kahdessa laatikossa, mutta tässä ne jotka kulloinkin on käytössä. Ja jopa mies on myöntänyt että on helpottanut meidän kaikkien arkea! Eli siis, jos vain tilat antaa mahdollisuuden, niin suosittelen kyllä lämpimästi!

Hinnaksi tälle kokonaisuudelle tuli noin 250€.

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luo oma verkkosivustosi palvelussa Webador