Siis kihomatojako?

Julkaistu 19. syyskuuta 2023 klo 15.19

ep, siis kihomatojako? Meillä? Ei oo todellista, apua! -oli mun ensimmäinen reaktio näistä, ei niin mieluisista vierailijoista. 🙊 Meillä todettiin siis viime viikon torstaina esikoisella kihomatotartunta. Ensin ajattelin, että tytöllä ehkä on hiiva- tai streptokokkitulehdus, kun pylly kutisi niin kovasti ja ajattelin laittaa varuiksi canesten -rasvaa peräaukon ympärille, jos se helpottaisi nukkumaan yön yli. Lääkärin varasin heti seuraavalle päivälle.

Mutta ennen kuin laitoin rasvaa, päätettiin odottaa vielä hetki ja tyttö tuli kainaloon mammimaan hetkeksi. Kutina kuitenkin vaan yltyi ja yltyi ja päätettiin kurkistaa tarkulampulla, ettei nyt vain olisi sitten ne kihikset kyseessä.

Löydöksiä

Ja niitähän ne oli. Yksi veijari oli kaivautunut pyllynreijälle ilmeisestikin munimaan ja se sai herkän tytön pyllyn kutiamaan sietämättömästi! Illalla asialle en osannut muuta tehdä, kuin pestä pyllyn ja vaihtaa yövaatteet uusiin. Minun ja miehen sängyn petivaatteet vaihdettiin vielä saman tien uusiin mahdollisten munien leviämisen pelossa, itseäni kun mietitytti heti, että jos itse saan tartunnan, miten niiden häätöön käytettävät lääkkeet vaikuttaa vauvaan.

 

Seuraavana päivänä saatiin lääkäriltä sitten lääkkeet ja koko perhe hoidettiin samalla kertaa vaikkei muilla oireita ainakaan toistaiseksi vielä ollutkaan. Muut saivat Vermox -nimistä lääkettä reseptillä, joka on kuulemma vähän tehokkaampaa, eikä tarvitse ottaa kuin yksi pilleri ja minä otin apteekista saatavaa Pyrviniä, joka ei vaikuta sikiöön. Nyt ei auta muu kuin odotella ja toivoa, että lääkkeet tehoaa.

 

Voiko näissä vierailijoissa sitten olla jokin hyväkin puoli? 😄

Kun netistä lukee kihomadoista, kehotetaan siellä tekemään ihan normaali viikkosiivous, petivaatteiden vaihdolla, perus imuroinnilla ja pintojen pyykimisellä siis pääsee jo pitkälle. Mutta meillä siivottiin kyllä hieman enemmän :D. Pienelle potilaallehan nää on super kurjia ja äitinä tekis kaikkensa, että saisi ne mielummin vaikka itselleen, mutta on tässä hommassa ironisesti ollut hyviäkin puolia 🤔

Lelujen pesu

Meillä pääsivät esimerkiksi kaikki pehmolelut spa hemmotteluun! 🐻 Eli kolmen tunnin rentouttavalle saunaistunnolle 80 asteiseen saunaan, mies kiitteli kyllä sähkömarkkinoita, että sattui olemaan sähkö hyvinkin edullista koko viikonlopun ajan. 🙈 Legot pääsivät samaiseen spa hoitolaan, kuumavesi-etikka kylpyyn lasten kylpyammeeseen ja oli kyllä todellakin aika pestäkkin ne, sellainen lika niistä irtosi! Pesin tai saunotin siis lastenhuoneen joka ikisen lelun, eli nyt meillä on vaihteeksi super puhtaita leluja.

Karsittiin vähän niinkuin vahingossa

Lasten huoneesta tuli myös paljon helpommin siivottava nyt, kun huoneeseen palautettiin vain murto-osa leluista siksi aikaa kunnes toinen hoitokerta kahden viikon päästä on hoidettu ja uusi puunauskierros kotiin tehty. Tuli samalla myös karsittua kokonaan pois iso osa sellaisia leluja joilla lapset ei ole leikkineet aikoihin! Kiitos siis kihomadoille, kun auttoivat saattamaan ikuisuusprojektin loppuun!

Kerrankin raikkaat petivaatteet koko ajan

Meillä on saattanu joskus kulua pitkäkin aika, kun olen jaksanut ja muistanut lasten kerrossänkyyn petivaatteet vaihdella, (koska se on super työlästä ja hikistä hommaa), mutta nyt olen vaihtanut petivaatteet kaikkien sänkyyn kahden päivän välein, eli meillä on nautitti jatkuvasti raikkaista unista puhtaissa petivaatteissa 🥰 ja tätä aion myös jatkaa seuraavat kaksi viikkoa ainakin! Eikä vaihtovälit toivottavasti enää koskaan venähdä niin pitkiksi kuin ennen. 🙈

Ympäriinsä puti puhdasta!

Meidän kodin ovista, oven karmeista ja valokatkaisijoista on myös kummasti kadonnut sottaisten sormien jäljet, kun perheen äiti on joka aamu hinkannut ja hangannut ne koko talosta desinfioivalla puhdistusliinalla puhtaaksi mahdollisten munien varalta! Myös pölyt on kadonnut joka kolosta koska luin, että munat voivat säilyä pölyn seassa pitkiäkin aikoja. Päivittäin on myös imuroitu ja pesty lattiat. Meidän koti siis kiiltää puhtauttaan tällä hetkellä koko ajan! Myös keittiö on pysynyt siistinä, koska tasot pitää päästä pyyhkimään usein, eli myös tiskikone on laulanut ahkerasti. Myös olohuoneen sohvan tyynyt kävi saunareissulla ja tampattavana ja sohva imuroitiin kauttaaltaan.

Pyykkikoppa päivittäin tyhjä

Myös tämä on meillä todella suurta herkkua, että kun viet vaatteita pyykkikoppaan ne mahtuu sinne joka kerta ilman minkäänlaista tunkemista! Johtuen siistä että tämä samainen perheen äiti on hysteerisesti pessyt joka päivä kaikki pyykit puhtaiksi, 60 asteessa, jos vain mahdollista, mahdollisten munien leviämisen varalta. Eipä ole mieskään päässyt valittamaan, että boxerit olisi loppu. 😅

Ensimmäisen päivän kaaos kodarissa!

Manikyyriä ja nielemistä

Kihomatojen munathan voivat kulkeutua helposti ympäriinsä ihmisen kynsien alla ja tästä syystä on kummasti pysynyt lasten kynnet hyvinkin lyhyinä ja tulee pysymään jatkossakin. Lapset on myös tykänneet, kun äiti on päivittäin pessyt kynnen aluset huolellisesti saippualla ja kynsiharjalla. Lapset myös nielivät lääkepillereitä ensimmäistä kertaa älämässään vanukkaan ja jugurtin avulla ja hienosti meni ❤ vaikka alkuun jännitinkin, että mitähän siitä tulee.

Hygienia

En sano, että meillä normaalistikaan olisi mitenkään huono hygienia, kädet pestään, kun tullaan kotiin ja kun käydään vessassa, mutta kyllä tämäkin on noussut potenssiin 10. Joka välissä muistutan käsien pesusta ja se on aamulla herätessä ensimmäinen asia mikä tehdään, vaikka ei heti aamupissalle mentäisikään! Vessojen kaikki pinnat on äidin toimesta pyyhitty useita kertoja päivän aikana.

Eli hei, on näissä pirulaisissa ne hyvätkin puolensa, ne saa vähän laiskemmankin äidin kummasti ryhdistäytymään ja kodin kiiltämään! Ja näin raskaana olevana oon saanut itse kyllä liikuntaa ihan kiitettävästi tässä tämän hässäkän aikana ihan ilman varsinaista treeniä 😆. Mutta kyllä mä kiitän luojaa siitä, että tämä tapahtui nyt, eikä esim kuukausi sitten, kun itse olin lähes sänkypotilaana alkuraskauden pahoinvoinnin ja väsymyksen takia. Silloin olis kyllä jääny puunaukset tekemättä ja olisin vaan suosista maannut sohvalla raaputtamassa takalistoa, kun en olisi muuhunkaan pystynyt 🤣

Nyt meillä sitten odotellaan ja toivotaan että lääkkeet puree ja päästään näistä kerrasta eroon!

Kihomaidoita lisätietoja : https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00427

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.