Eväsretki Pikku-Ahvenistolle

Julkaistu 17. syyskuuta 2022 klo 10.28

Sunnuntaina mieheni ehdotti aamupalan jälkeen lapsille eväsretkeä. Lapsethan innostui siitä niin, että ei muuta kuin tuumasta toimeen, tavarat autoon ja menoksi. Eväsretki Pikku-Ahvenistolle alkakoon!

Pikku-Ahvenisto on onneksi lähellä, eikä matka kestä Metsäkylästä autolla kuin vajaat 10 minuuttia. Siellä on pieni järvi tai lampi jonka ympäri pääsee kiertämään ihanaa metsäpolkua pitkin. Rannalla on myös laavu ja huussi. 

Lapset rakastivat olla "ongella" rannassa pitkien keppien kanssa ja onkia "partahaukia" keppien nokkaan, sillä välin, kun iskä sytytti tulen. Hauskaa oli myös katsella veden pinnalla pomppivia vesikirppuja.

Pikku ahveniston laavu on juuri uusittu edellisen palettua poroksi ja suosittelen kyllä lämpimästi! Lapsilla riitti tekemistä ja ihmeteltävää ja laavun vieressä oli myös pöytä joka helpotti ruokailuhetkeä pienten kanssa.

Kun ruuat oli saatu syötyä ilmoitti nuorimmainen -"äiti, kakka hätä". Ja tässä kohtaa meillä on yleensä jo tavarat housussa. Ei muuta kuin wet wipesit esiin ja huussia kohti. Huussiin pääsyn jälkeen Mii kertoi että -"hyi, löysää" 🙈 ja osasin aavistaa ettei mikään helpoin homma olisi tiedossa. Noh, tästä selvittiin ja ei kun kiertämään järveä.

Pikku-Ahvenistolla tietääkseni on tavattu jonkin verran kyykäärmeitä, eli pienten lasten ja koirien kanssa kannattaa olla tarkkana!

Nämäkin maistui mutta pienemmiltä retkeläisiltä tuli toiveita vaahtokarkeista 🙈

Itse nautin olla luonnossa. Olen aina nuoranakin tykännyt ulkoilujutuista ja peleistä, mutta näin vanhemmiten olen ymmärtänyt miten paljon oikeasti tykkään ihan vaan olla luonnossa ja kuinka hieno tämä Suomen luonto okeasti on! Järvellä olo on ihan mun erityistä suosikkia, mutta metsässä samoilu toimii myös! Mennään varmasti lasten kanssa retkelle toistekkin ja otetaan ne vaahtokarkit mukaan 😉 Parasta reissussa oli, kun sai katsella lastenkin nauttivan kerrankin ilman videoiden kinuamista! Eväsretki Pikku-Ahvenistolle oli menestys! Suosittelen paikkaa kyllä lämpimästi!

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luo oma verkkosivustosi palvelussa Webador