Värikäs vaahtoleikki

Julkaistu 4. toukokuuta 2023 klo 10.16

Järjestin lapsille yhden flunssapäivän viihdykkeeksi vähän erilaisen vaahtoleikin! Tämä värikäs vaahtoleikki on ollut mun mielessä jo pitemmän aikaa ja nyt järjestyi hyvä väli testaukselle. Testaajina toimivat 3- ja 5-vuotiaat tyttäreni. Ja alla testeuksen tuloksia ja ohjeet vaahdon tekemiseen.

Tähän vaahtoon tarvitsee vain 4 ainesosaa tai kolmellakin pärjää, jos jättää vaahdon värjäämättä. Näin tehtynä vaahto kestää hurjan paljon pidempään kuin normaali saippuavaahto ja lapset myös viihtyy sen äärellä pidempään. Näitä tarvitset:

  • Vettä
  • Tiskiainetta
  • Perunajauhoa tai maissisuurustetta
  • Elintarvikeväriä
  • Tehosekoittimen

Mittaa pieni määrä, noin 1 - 1,5 desiä vettä kannun pohjalle. Vettä ei kannata laittaa alkuun liikaa, koska tiskiaineen tilavuus kannussa kasvaa melkoisesti! Ja vettä voi lisätä tarvittaessa, muista varoa ettei vaahdosta tule liian vetistä.

Lisää fairyä ja perunajauhoja / maissisuurustetta noin 4 ruokalusikallista.

Ja väriä noin 2 ruokalusikallista.

Sitten kone päälle ja annetaan rauhassa surrata noin parin minuutin ajan. Kun vaahdosta tulee kovaa ja pönäkkää, se on valmista.

Kaada vaahto kulhoon ja anna lapselle. Suosittelen paikkaa missä sotkulla ei ole niin väliä. Me oltiin pesuhuoneessa, mutta kesällä tää vois olla hauskaa puuhaa myös pihalla. Leikki kesti meillä noin puoli tuntia - 45 min, en ihan tarkkaan kattonut kelloa ja lopuksi vaahto alkoikin jo vetistymään, mutta ei se tuntunut leikkejä haittaavaan. Vaahdossa kylvetettiin merenneito barbeja ja Baby Born -nukkea. Sitä kauhottiin astiasta toiseen ja pestiin lattioita.

Väri ei jättänyt värjäymiä nukkeihin eikä laattoihin, ei edes saumohin, mitä kyllä alkuun vähän jännitin. Kaiken kaikkiaan todella mukava ja värikäs vaahtoleikki! Lapset viihtyi ja äiti sai rauhassa viikata pyykit, vaikka olisi vähän tehnyt mieli mennä itsekkin mukaan leikkiin!

Parasta oli lopuksi sekoittaa värit ja tutkia mitä tapahtuu!

Kehitysideana haluan kokeilla tämän tekemistä vielä jostakin lapsiystävällisemmästäkin aineesta, esim lasten kylpyvaahdosta.

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luo oma verkkosivustosi palvelussa Webador